Behandelingen

Om te beginnen

U kunt bij ons terecht voor vrijwel al uw tandheelkundige behandelingen, vragen en problemen. Voordat wij een behandeling aangaan wordt een uitgebreid periodiek mondonderzoek uitgevoerd, waarna in overleg met u als patiënt wordt gekozen voor een (behandel)strategie die bij uw persoonlijke situatie past.
Graag zien we u vervolgens regelmatig terug voor een periodieke controle en/of een reiniging om uw gebit zo gezond mogelijk te houden.

Sinds 2022 maken wij tevens gebruik van een digitale mondscanner (3shape). Hiermee hebben wij de mogelijkheid uw gebitssituatie digitaal vast te leggen, behandelmogelijkheden te simuleren en processen in de mond te volgen. Dit resulteert in een beter inzicht in de keuze van een behandeling.

Naast de algemene tandheelkunde heeft ons team zich uitgebreid verdiept in reconstructieve tandheelkunde. Dit is visie binnen de tandheelkunde welke zich richt op het opbouwen van eventueel verloren tandheelkundige weefsels en de preventie hiervan. 

Mocht uit het onderzoek blijken dat u gebaat bent bij zorg van specialisten, dan sturen wij u graag door. Dit doen wij voor bijvoorbeeld: orthodontie, chirurgie en parodontologie.

 

Tarieven & facturatie

De tarieven voor de tandheelkundige zorg in Nederland zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat alle praktijken in Nederland dezelfde tarieven hanteren voor dezelfde handelingen.

Hieronder geven we graag een indicatie van de meest voorkomende behandelingen:

    • Intake van een nieuwe patiënt:      € 53,50    (code C001)
    • Periodieke controle:                         € 26,75    (code C002)
    • Röntgenfoto:                                      € 19,71    (code X10)
    • Gebitsreiniging per 5 min:               € 15,78    (code M03)

Alle overige behandelingen zijn terug te vinden in ‘Het tarievenboekje’ van de KNMT voor 2024. Deze staat hiernaast weergegeven.

De facturatie verloopt bij ons via Infomedics. Zij versturen en innen de facturen voor onze praktijk.
Alle nota’s van onze praktijk worden u door Infomedics, per email aangeboden. Op deze manier besparen wij ruim 10.000 pagina’s en enveloppen per jaar. Dit is goed voor het milieu en dus goed voor de toekomst!

Brochures

Handige links